Rodinný dům s kanceláří daňového poradce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem novostavby rodinného domu s kanceláří daňového poradce. Stavba se nachází v obci Lhota u Lísku, v kraji Vysočina. Rodinný dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu, s jedním nadzemním podlažím a obytným podkrovím. Druhým objektem je oddělená kancelář, sloužící majiteli domu pro podnikatelskou činnost. Její součástí je garáž pro jeden osobní automobil a připojené kryté stání pro druhé vozidlo. V budoucnu je možné tento objekt pronajímat či přestavět. Oba objekty jsou nepodsklepené, střechy jsou sedlové s betonovou střešní krytinou. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramického zdiva, vodorovné stropní konstrukce z nosníků a keramických tvarovek typu Miako. Nosnou konstrukcí střechy je dřevěný vaznicový krov u rodinného domu a dřevěné vazníky u kanceláře. Součástí bakalářské práce je seminární práce zabývající se posouzením vybraných detailů z hlediska tepelné techniky.
Bachelors thesis deals with a design of a newly built detached house with office of tax advisor. The building is located in village Lhota u Lísku in Vysočina region. Detached house is designated for four family members, with one ground floor and an attic. Second building is a separated office, serving the owner of the house for his job. In its part is a garage for one personal vehicle and an attached carport for a second one. It is possible to rent the second building or rebuild it in the future. Both buildings are without cellar, roofs are both gabled with concrete roofing. Vertical constructions are designed as clay masonry, horizontal constructions as beams with clay blocks. Roof construction is wooden roof truss in the main house and wooden girders in the office building. Part of baechelors thesis is seminar paper dealing with check of selected details in terms of heat engineering.
Description
Citation
ČERNÝ, J. Rodinný dům s kanceláří daňového poradce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO