Vývoj ultravysoce pevnostních (UHPC) a reaktivních práškových (RPC) kompozitů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá ultravysoce pevnostními betony a reaktivními práškovými kompozity. V teoretické části jsou formou rešerše popsány vlastnosti vstupních surovin na jejich výrobu, zejména příměsí. Dále je studována metodologie návrhu, zpracování, typy ošetřování. Jsou popsány fyzikálně-mechanické a trvanlivostní vlastnosti v čerstvém i ztvrdlém stavu. V praktické části byly navrženy a připraveny 4 zkušební směsi a sledovaly se jejich reologické vlastnosti, pevnosti po 7 a 90 dnech v případě UHPC a pevnosti po 7, 28 a 60 dnech v případě RPC.
Bachelor’s thesis studies ultra-high strength concrete and reactive powder composites. In theoretical part there are researched and described properties of raw materials used for their production, mainly additions. Design methodology, processing and types of curing are also studied. Psychical mechanic and durability properties of fresh and hardened concrete are described. In practical part 4 mixtures were designed and prepared and their rheological properties, strengths after 7 and 90 days in case of UHPC and strengths after 7, 28 and 60 days in case of RPC were tested.
Description
Citation
RUNDT, L. Vývoj ultravysoce pevnostních (UHPC) a reaktivních práškových (RPC) kompozitů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO