Statická analýza některých typů dřevěných konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu krovových konstrukcí, rozborem a zhodnocením jejich rozdílů v chování. Práce je zaměřena na posouzení tradičních krovů, vytvoření jejich rovinných modelů, které jsou navzájem porovnány. Z vybraného krovu je vytvořen 3D model, na kterém jsou posuzovány klíčové spoje. K vytvoření statického posudku je využito studentské verze programu Scia Engineer 15.2.140, který pracuje na principu metody konečných prvků.
This bachelor thesis is focused on analyzing a timber roof trusses, identifying and evaluating differences in their behavior. The thesis is aimed to review conventional trusses, create plane models which are then compared with each other. From selected truss was used to create a 3D model, on which are key joints are reviewed. Scia Engineer 15.2.140 program is used to create an expert opinion. This program is based on FEM principle.
Description
Citation
ČÁSLAVOVÁ, S. Statická analýza některých typů dřevěných konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO