Doúprava pitné vody v místě její spotřeby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problémem znečištění pitné vody v průběhu její dopravy ke spotřebiteli, zejména pak znečištění těžkými kovy jako olovo a měď a shrnuje metody, kterými by se dali tyto znečišťující látky odstranit a to na domovních přípojkách či vodovodních bateriích. Dále jsou pak popsány jednotlivé filtrační materiály společně s procesy, které při filtraci probíhají. Závěrem byl proveden pokus pro zjištění nejvhodnějšího filtračního materiálu.
This bachelor’s thesis deals with problem of pollution in drinking water during its transport towards consumers. It particularly deals issues with heavy metals such as lead, copper and sums up methods which can be used when trying to remove such metals at water connections or taps. Next, particular filter materials are described together with processes that happen during filtration. Finally, a short experiment has been performed for finding out the most appropriate filter material.
Description
Citation
HRUBÝ, L. Doúprava pitné vody v místě její spotřeby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO