Úprava MÚK Ostravská x Bedřichovická v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem úpravy úrovňové části mimoúrovňové kosodélné křižovatky v městské části Brno-Slatina. Na křižovatce se kříží silnice I/50 Ostravská a silnice II. třídy Bedřichovická. Jejím hlavním problémem je vysoká intenzita vozidel v křižném bodě mimoúrovňové křižovatky. Cílem práce je návrh úpravy křižovatky s primárním cílem odstranění křižných bodů na křižovatce a zlepšení křižovatkových pohybů s důrazem na bezpečnost vozidel i chodců. Práce dále řeší návrh chodníků, míst pro přecházení a bezbariérových úprav pro chodce. Výsledná úprava má v konečném důsledku zjednodušit pohyb jak chodců tak i motorových vozidel a zvýšit jejich bezpečnost. Součástí práce bylo provedeno ruční měření intenzit dopravy, které bylo následně vyhodnoceno a podle něj byly navrženy úpravy řešené křižovatky.
This thesis deals with the proposal of level of Rhombo flyover junction in Brno- Slatina . At the junction with the road crosses the I/50 Ostravská and roads II class Bedřichovická. Its main problem is the high intensity of vehicles cross point interchanges . The aim is to draft amendment to the intersection with the primary aim of removing cross points at the intersection and interchange improvements movements with emphasis on the safety of vehicles and pedestrians . The work deals draft sidewalks, places for crossing a barrier adaptations for pedestrians . The resulting finish has ultimately simplify movement of both pedestrians and motor vehicles and improve their safety. Part of the work was done manual measurement of traffic volumes , which were subsequently evaluated and according to him, were proposed modifications designed intersection.
Description
Citation
ACUNA SUBIA, L. Úprava MÚK Ostravská x Bedřichovická v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO