Boční recirkulační oblasti proudu v korytě před přelivem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je rozdělena na literární rešerši a praktickou část. Obsahem literární rešerše je problematika bočně zúžených přelivů, na nichž dochází k bočnímu zúžení proudu. Náhlá změna šířky koryta a vznik návodního úplavu má přímý vliv na hodnotu součinitele přepadu. Popsány jsou typy přelivů, možnosti výpočtu průtoku a součinitelů přepadu, na které má vliv právě zúžení. V praktické části se práce zabývá měřením rychlostního pole bočně zúženého proudu pomocí UVP Monitoru a následným vyhodnocením hranice návodního úplavu, který vzniká v přítokovém korytě před přelivem.
The bachelor’s thesis is divided in to the literary research and practical part. The content of the literary research is the issue of side contracted weirs, where occurs side contracted flow. The sudden change of the channel width and formation of upstream wake have direct influence on value of discharge coefficient. There are described types of the weirs, ways of computing discharge and discharge coefficients which are influenced by contraction. In the practical part of thesis is described measurement of the velocity field of side contracted flow by UVP Monitor, follow up by assessment of boundary of the upstream wake, which is situated in the approach channel in front of the weir.
Description
Citation
KORÁLOVÁ, N. Boční recirkulační oblasti proudu v korytě před přelivem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO