Návrh technologie výroby svorkovnice přístroje z plastu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem výroby svorkovnice pomocí technologie vstřikovaní plastů. V první teoretická část práce obsahuje obecné informace o problematice vstřikovaní plastů a vstřikovaní s kovovými zálisky. Druhou praktickou částí je konkrétní návrh výroby svorkovnice, který obsahuje: návrh vstřikovací formy, výpočet vstřikovacích parametrů, volbu stroje, technické a ekonomické zhodnocení výroby. Svorkovnice je vyrobena z polyamidu 66, materiál zálisků je mosaz. Vstřikovací forma je sestavena z normálií společnosti Hasco, její hlavní části jsou z oceli 1.2312. Výrobní cyklus probíhá na vstřikovacím stroji Allrounder 375 V od společnosti Arburg.
The master thesis deals with design to produce terminal using the plastic injection molding. In the first part are theoretical information about injection molding and injection molding with inserts. The second part is a concrete design of production terminal which contains: injection mold design, calculation of the injection parameters, machine selection, technical and economic evaluation of production. Terminal is made of polyamide 66, inserts material is brass. Parts of injection mold assembly are selected from Hasco standards. The main parts of assembly are made of 1.2312 steel. Production cycle is placed on injection machine Allrounder 375 V from Arburg.
Description
Citation
ADAMIEC, P. Návrh technologie výroby svorkovnice přístroje z plastu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Diplomant provedl prezentaci své závěrečné práce. Diplomant odpověděl na otázky oponenta. Otázky k objobě práce: 1. Co se dělá s odpady použitých materiálů? Je možná recyklace? 2. V ekonomickém hodnocení jsou uvedeny náklady na pronájem haly. Co by se změnilo v případě, že by hala byla vlastnictvím firmy? 3. Vysvětlete pojem "průhyb desky smykem". Co to je? 4. Jak funguje přípravek na vkládání zálisků do formy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO