Porovnání efektivnosti technologie svařování plastů a vícekomponentního vstřikování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na technologie vícekomponentního vstřikování a svařování plastů. Nejdříve je v teoretické části obecně pojednáno o polymerních materiálech, dále o svařování a konkrétních metodách pro vybranou součást a o vícekomponentním vstřikování. V praktické části se jedná o porovnání metod podle různých kritérií a vhodnosti použití. Na závěr je ekonomické hodnocení s vyhodnocením dané problematiky.
Diploma thesis is focused on injection molding and welding technology of plastic materials. First, in theoretical part, are commonly described polymer materials, following by description of welding, and multi-injection molding. There are closely described different methods for chosen part. Practical part is about comparison of method according differ criteria and application suitability. At the end of the thesis there is economic estimation of methods.
Description
Citation
FIEDLEROVÁ, E. Porovnání efektivnosti technologie svařování plastů a vícekomponentního vstřikování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Rudolf Foret, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Diplomantka seznámila komisi s experimentální části a závěry diplomové práce. Zodpověděla připomínky a dotazy oponenta. Dotazy komise: Rozdělení termoplastů? Proč se v automobilovém průmyslu omezují plasty? Jaké je porovnání hmotnostních hodnot plastů a kovů? Jaké jsou výhody vícevtokového vstřikování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO