Návrh dolní končetiny testovací figuríny pro nárazové zkoušky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je věnována tématu návrhu modelu dolní končetiny nárazové figuríny. Práce se zabývá historickým vývojem nárazových figurín až do současnosti, z jakého materiálu jsou vyrobeny a jaká je jejich vize do budoucna. Hlavním tématem práce je návrh modelu dolní končetiny pro nárazové zkoušky se zaměřením na anatomii lidského těla. V práci je popsáno jakým způsobem je možné vyrobit dolní končetinu figuríny za použití formy z materiálu ThermoLyn Clear, lidskou kost je možné nahradit dřevem a svalovou hmotu nahradit agarem.
This thesis is devoted to the design model of the lower limbs crash test dummies. It describes how the dummy developed historically, what are currently available for crash tests, what they are made and what their future will be. The main motive of the work is to design a model of lower limb for crash tests, with emphasis on the human anatomy. The work is characterized by how the figurine is produced using the form from material Thermolyne Clear, wood as a substitute human bones and the agar substitutes such as human muscle.
Description
Citation
MARŠÁLEK, P. Návrh dolní končetiny testovací figuríny pro nárazové zkoušky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-11-04
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s obhajobou své diplomové práce na téma Návrh dolní končetiny testovací figuríny pro nárazové zkoušky Diplomant na otázky oponenta Komise položila otázky k obhajobě. - Proč byla zvolena dřevěná kulatina? (Ing. Libertín) - Proč nebyl realizován nárazový test? (doc. Vémola) - Jak byly zjištěny hodnoty tuhosti lidské kosti? Diplomant na otázky komise odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO