Ocenění a posouzení rozvojových možností nemovitých věcí výrobního areálu obvyklou cenou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je stanovení ceny obvyklé pro výrobní areál pomocí oceňovacích metod. Dílčím cílem bylo určit podle výsledků ocenění, nejlepší možné využití objektu a určení rozvojových možností. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou podrobně rozepsány oceňovací metody, které jsou rozdělené na dvě hlavní části, ocenění podle cenového předpisu a tržní ocenění. V praktické části se věnuji popisu lokality a nemovitých věcí a následně aplikuji oceňovací metody na výrobní areál. Závěrem práce je rekapitulace a analýza výsledků, kde jsou posouzeny rozdíly a určena cena obvyklá. Poslední kapitola je věnována nejlepšímu využití areálu a posouzení rozvojových možností.
The main objective of this diploma thesis is to determine the usual price for a manufacturing facility, by using valuation methods. A secondary aim was to determine best possible use of the building and the development possibilities, according to the results from valuation. Diploma thesis is divided to theoretical and practical part. In theoretical part are detailed valuation methods divided to two main parts, the valuation by price regulation and the market valuation. In the beginning the pratical part describes the location and property. Furthermore I applied valuation method for manufacturing complex. At the conclusion is recapitulation and analysis of results, where are considered diferences and the usual price is set. The last chapter is devoted to the best use of complex and consideration of development possibilities.
Description
Citation
HANZLOVSKÁ, N. Ocenění a posouzení rozvojových možností nemovitých věcí výrobního areálu obvyklou cenou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Ocenění a posouzení rozvojových možností nemovitých věcí výrobního areálu obvyklou cenou. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala velmi dobře. Na otázky komise odpověděla velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO