Zhodnocení rizik v mezinárodním obchodování společnosti První Kompozitní s.r.o.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou rizik, které mohou nastat při mezinárodním obchodování. Cílem této práce je na základě zjištěných analýz navrhnout vhodná opatření k eliminaci daných rizik. V teoretické části jsou popsány teoretické poznatky o mezinárodním obchodování a pojmy z oblasti řízení rizik. V praktické části dojde k představení podniku a oblasti podnikání. Dále zde najdeme zhodnocení současné situace firmy, obsahující rozbor vnějšího a vnitřního prostředí. Z výsledků bude vypracována analýza rizik metodou RIPRANTN. Poslední částí diplomové práce je návrh na opatření k eliminaci rizik.
The Diploma thesis deals with the analysis of the risks that may arise in international trading. The aim of this work is on the basic of the identified analyses to design appropriate measures to eliminace the risk. In the theoretical part are described theoretical insights on international trading and concepts from the field of risk management. In the practical part comes to the performance of the enterprise and business areas. Furthermore, here we find assessment of the current situation of the company, containing an analysis of the external and internal enviroment. The results will be drawn up a risk analysis method RIPRANTN. The last part of the diploma thesis is a proposal for measures to eliminace risk.
Description
Citation
ŠÁCHA, M. Zhodnocení rizik v mezinárodním obchodování společnosti První Kompozitní s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-11-04
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Zhodnocení rizik v mezinárodním obchodování společnosti První Kompozitní s.r.o. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky k obhajobě: - Jak jste stanovil pravděpodobnost v diplomové práci? (doc. Karpíšek) - SWOT analýza, proč je silnou stránkou historie společnosti? - Proč byla použita metoda RIPRAN? Diplomant na otázky komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO