Energetické hodnocení budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá energetickým sektorem v Ruské Federaci se zaměřením na sektor budov a jejich energetickou efektivnost. Je zde vytvořen základní přehled předpi-sů a norem týkajících se sektoru budov a dotační programy vytvořené Ruskou vládou na snížení energetické náročnosti. V praktické části je provedeno energetické hodnocení dané budovy v podmínkách Čr a Ruské Federace. Výpočty energetických bilancí budovy jsou prováděny pro klimatické podmínky daných zemí a v souladu s národními předpisy. Na základě energetických bilancí jsou navrženy opatření na úsporu energie. V závěru je provedeno ekonomické posouzení, s ohledem na rozdílné ceny energií a nákladů na provedení návrhových opat-ření v České republice a Ruské Federaci.
The diploma thesis deals with the energy sector in Russian Federation with emphasis on building sector and its energy efficiency. There is created a basic overview of regulati-ons and standards regarding the building sector and also overview of subsidy programs established by Russian government to decrease an energy intensity. In the practcal part is undertaken energy assessment of specific building under conditi-ons in Czech Republic and Russian Federation. The calculation of the energy balance of the building is carried out with consideration of climate conditions and in compliance of national regulations. On the basis of energy balances are designed measures to reach energy saving. As a conclution is undertaken economic calculation of measures in which are taken in account their different costs and energy price in the Czech Republic and Russian Federation.
Description
Citation
ŽŮREK, P. Energetické hodnocení budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2016-11-01
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Energetické hodnocení budovy. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval dobře. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Pan prof. Ing. Albert Bradáč, DrCs., položil otázku: Mají stejnou životnost současné kotle a kondenzační? Vyplatí se daná opatření, když vnitřní výnosové procento je 1%.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO