Zajištění náhradního způsobu odvodů odpadu obklíčené nemovité věci v cizím areálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
V diplomové práci jsou řešeny možné způsoby odvádění a likvidace odpadních vod. Problematika odvádění odpadních vod vzhledem k životnímu prostředí je v posledních letech důkladně sledována a je zde patrná snaha o zlepšení současného stavu. Mezi vybrané, porovnávané varianty patří připojení na veřejnou kanalizaci, vybudování jímky nebo domovní čistírny odpadních vod. Závěr diplomové práce je věnován porovnání pořizovacích a provozních nákladů v čase a následnému vyhodnocení nejvhodnější varianty. Pro názornost a posouzení řešení, byla vybrána lokalita v katastrálním území Vysoké Mýto–Domoradice. V této lokalitě je plánovaná veřejná oddílná kanalizace a vzhledem k tomu, že se jedná o obklíčený pozemek, bude nutné tuto problematiku řešit.
The thesis deals with possible ways of drainage and wastewater disposal. The issue of wastewater discharge to the environment has been closely monitored in recent years, and there is an apparent effort to improve the current situation.The dissertation discusses and compares three selected options – access to improved sanitation, building reservoirs and domestic wastewater treatment plant.The final section is dedicated to a comparison of acquisition and operating costs over time and to subsequent evaluation of the most suitable option. For the sake of clarity and assessment of potential solutions, the locality in the administrative area Vysoké Mýto - Domoradice has been selected as a model. The local authorities have been designing a public storm sewer, and given that it is surrounded by land, this issue will need to be addressed.
Description
Citation
KVAPIL, R. Zajištění náhradního způsobu odvodů odpadu obklíčené nemovité věci v cizím areálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2016-11-01
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Zajištění náhradního způsobu odvodů odpadu obklíčené nemovité věci v cizím areálu. Závěrečnou práci obhajoval jasně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval dobře. Na otázky komise odpověděl dobře. Na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Pan prof. Ing. Albert Bradáč, DrCs. položil otázku: Kam jde dnes dešťová voda? Pan doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. položil otázku: Je vyčištěná použitá voda i za pomocí dražší čistírny opravdu pitná? Jaké jsou normy pro pitnou vodu? Pan Ing. Lubomír Weigel, CSc. položil otázku: Odpovídají náklady na vývoz jímky, za předpokladu uváděné spotřeby 100l/osoba/den a pětičlenné rodině při vyvážená jímky jen 2x za rok.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO