Systém pro správu elektronického archivu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem koncepce a realizací systému pro záznam a dlouhodobou archivaci multimediálních dat s inteligentním vyhledáváním. V úvodních kapitolách se věnuje teoretickému rozboru očekávaných vlastností tohoto systému, a jejich implementaci v Open source systému Alfresco, který byl pro realizaci použit. Realizační část popisuje provedené úpravy tohoto systému, které umožňují práci s multimediálním obsahem a metadaty a možnosti napojení systému na další celky. V neposlední řadě je v tomto dokumentu také popsáno testování provedených změn a úprav dle různých kritérií.
The objectives of this project are to create a concept of system for multimedia documents management and long-term archiving and its realization. The opening chapters are devoted to theoretical analysis of the expected characteristics of this systém and their implementation in open source document management system Alfresco, which was used for implementation. Other chapters are devoted to modifications made to this system, which are enhancements to work with multimedia content and its metadata. Also possibilities of connecting the system to other systems are mentioned. Finally, this document also describes testing the changes and adjustments according to various criteria.
Description
Citation
BALÁK, V. Systém pro správu elektronického archivu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vondra, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
V práci zmiňujete využití rámce Spring. K čemu tento rámec slouží? Objasněte princip Inversion of Control (IOP) a v čem spočívá jeho výhoda? Jak definujete dlouhodobou archivaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO