Aplikace pro ovládání dohledového systému v obytných vozech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vývojem mobilní aplikace pro ovládání dohledového systému v obytných vozech a karavanech. V rámci práce jsou představeny dostupné principy a zpracovaná rešerše existujících řešení. Vlastní řešení je tvořeno mobilní Android aplikací a desktop aplikací simulátoru centrální jednotky dohledového systému. Simulátor je založen na technologii Node.js a node-webkit. Simulátor komunikuje s dostupnými zařízeními pomocí RF Transcieveru a ostatní zařízení simuluje. Mobilní aplikace komunikuje se simulátorem prostřednictvím technologie Bluetooth Low Energy a GSM. Význámná část popisu implementace je věnována technologii Bluetooh Low Energy a problémům, které jsou s ní spojeny. Výsledné řešení klade důraz na použitelnost uživatelského rozhraní a možnosti dohledu nad širokým spektrem připojených zařízení. Systém implementuje také vlastní logiku upozornění na sledované události. Práci uzavírá zhodnocení výsledného systému a nastínění možností budoucího vývoje.
This Master's thesis deals with the development of a mobile application for a control of the supervisory system in caravans and motorhomes. The thesis presents the currently available principles and research of the existing solutions. This custom solution includes an Android application and a desktop application of the central unit simulator of the supervisory system. The simulator is based on the Node.js and node-webkit technologies. The simulator communicates with the devices available via RF Transciever and it simulates other devices. The mobile application communicates with the simulator via Bluetooth Low Energy and GSM. Major part of the implementation description is devoted to the Bluetooth Low Energy technology and to issues, which are associated with it. The resulting solution puts emphasis on the usability of the user interface and the ability to supervise a wide range of connected devices. The system also implements custom logic alerts for tracked events. The thesis concludes with evaluation of the resulting system and outlining the future development options.
Description
Citation
ŘEHULKA, M. Aplikace pro ovládání dohledového systému v obytných vozech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem bude probíhat plánovaný přenos aplikace na jiné platformy, jsou některé části aplikace znovupoužitelné?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO