Lokalizační služby ve webových aplikacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem tohoto diplomového projektu bylo vyvinout aplikaci, která by umožňovala zobrazovat polohové senzory umístěné v interiérech. Vzhledem k tomu, že senzory se nacházejí v~budovách, tak se jako podklad nevyužívají zeměpisné mapy, ale uživatel má možnost nahrát vlastní podklady ve formě půdorysů místností, pater, hal, atď. Aplikace pro tento účel poskytuje nástroje pro zabezpečené nahrávání, správu a editování takových plánů. V práci je dále popsáno, jak lze využít aplikaci ke sledování aktuálních i historických poloh těchto senzorů. Podporu těmto funkcím zajišťují serverové komponenty sestávající z REST serveru, WebSocket serveru, Upload serveru a dalších služeb. Jejich návrh, popis a implementace je také součástí tohoto dokumentu. Mimo to práce popisuje RTLS (Real-time locating system) technologie, architekturu klientské aplikace a zabezpečení dat.
The aim of this master thesis was to develop an application that would visualize the position of sensors placed indoors. Since the sensors are located in the buildings, geographical maps are not used as basis, but the user has the option to upload his own background in the form of floor plans of rooms, floors, buildings,... For this purpose, application has tools for uploading, managing and editing such plans. The paper also describes how to use the application to monitor the current and past positions of these sensors. Support for these features is provided by several server components consisting of a REST server, WebSocket server, Upload servers and other services. Their design, description, and implementation is also part of this document. In addition, the work describes RTLS (Real-time locating system) technology, architecture, client application and data security.
Description
Citation
KOČAN, T. Lokalizační služby ve webových aplikacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bioinformatika a biocomputing
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. William Steingartner, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO