"Magic Lantern" videodekodér pro fotoaparát Canon 5D

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce představuje návrh na vytvoření dekodéru pro video zaznamenané pomocí softwaru Magic Lantern, který může být nainstalován na Canon 5D. Toto video je význačné pro svoji velikost 14-bitů v raw formátu a proto může produkovat velmi kvalitní výstup. Práce má za cíl rozdělit video do jednotlivých snímků, ve vhodném formátu, který umí pracovat také s formáty obrazů s vysokým dynamickým rozsahem.
This thesis introduces design for creating decoder for video captured by Magic Lantern software, which can be installed on Canon 5D camera. This video is special for its size of 14-bi,t and that's the reason of excellent quality of output. The thesis is about cutting video into single frames. The frames should be in a format, which can manage the high dynamic range images.
Description
Citation
ŠKVAŘILOVÁ, R. "Magic Lantern" videodekodér pro fotoaparát Canon 5D [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Matematické metody v informačních technologiích
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-27
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Proč jste využila pro převod videa ve formátu MLV na sadu obrázků ve formátu EXR meziformát DNG? Zhodnoťte co by obnášelo rozšířit volně dostupné kódy k Magic Lantern o podporu konverze do EXR formátu? Prozkoumávala jste i jiné metody nebo postupy převodu videa ve formátu MLV na sadu obrázků ve formátu EXR? Pokud ano, krátce je představte.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO