Vizualizace výrobních podkladů ve firmě IFE Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlivem efektivity vizualizace při zpracování pracovních postupů. Jsou zde stručně popsány základní programy, pomocí nichž se vytváří pracovní postup ve firmě IFE. Na příkladu součásti a následných časových náměrech je patrné, kolik času se uspoří při používání vizualizovaných postupů. Dále je poukázáno na zlepšení pracovních postupů zavedením 3D modelů u jednodušších montáží a předmontáží.
This thesis deals with the effectivity of the work procedure visualisations. This thesis describes basic programs used for work procedure visualisation in the IFE company. The example of a product and following time sequences shows how time -efficient the use of visualized procedures is. The final focus of the thesis is on improving work procedures by using 3D models for simpler assembly procedures and preassembly procedures.
Description
Citation
HUDEC, J. Vizualizace výrobních podkladů ve firmě IFE Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Daly by se zvážit i animační programy pro montážní postupy? Jaký je rozdíl mezi vizualizací a digitalizací? Jakému odboru firmy IFE slouží Vaše studie? Co je přínosem Vaší práce? Co je Vaše řešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO