Brána inteligentní domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V současné době jsou v oblasti inteligentního řízení domácnosti kladeny požadavky na miniaturizaci, zabezpečení a pokročilou logiku řídicích členů. Výzvou je také způsob sběru dat z koncových členů a jejich zpracování, včetně jejich distribuce dalším uzlům v řetězci inteligentní domácnosti. Cílem práce je navrhnout a vytvořit člen systému pro řízení inteligentní domácnosti - bránu mezi senzorickou sítí a databázovým serverem, která bude implementována na vestavěném systému a se specifickými HW prostředky. Funkce brány by měly zastřešovat i chybové stavy, například uchování zpráv ze senzorů při přerušení spojení se serverem či řešení výpadku synchronizace času. Práce se zabývá jednak teoretickým základem pro vytvoření této brány, jednak i praktickou implementací na určené platformě.
In area of Smart-home control, there are requirements for miniaturisation, security and advanced control logic of individual member of system at present. One of the challenges is the way of data collecting from terminal nodes and data processing, including their distribution to the others nodes of Smart-home. The goal of this thesis is to design and to produce Smart-home control node, which will be a gateway between sensoric net and database and will be developed and produced on embedded system with speci c HW boards. Functionality of this gateway should include error states, e.g. should cache sensor messages when the connection between gateway and server interrupts, or take care about time synchronising. The thesis describes theoretical side of gateway design and also practical side of programming and producing SW for the gateway in Smart-home system.
Description
Citation
ČECHMÁNEK, M. Brána inteligentní domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: Jak plánujete řešit komunikaci s novými typy senzorů? Bude stávající tabulka typů dostatečná pro příjem hodnot z dalších senzorů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO