Synchronization of DNS Records between LDAP Database and DNS Server

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prozkoumat možnosti uložení DNS dat v LDAP databázi a jejich oboustranné synchronizace s DNS serverem s využitím standardních technologií, paralelizace a jednoduché rozšiřitelnosti o podporu různých DNS a LDAP serverů s různými DNS schématy. Práce dále popisuje různa schémata pro uložení dat v LDAP databázi a analyzuje problémy spojené se synchronizací a navrhuje jejich řešení. Výsledkem je prototyp synchronizační aplikace s doporučenými nastaveními pro DNS server a LDAP databázi, která je schopna efektivně synchronizovat DNS data.
The aim of this thesis is to discover possibilities in storing the DNS data in the LDAP Database and keep them synchronized in two-way manner, using standard technologies, paralelization and possibility of extensions to support various types of LDAP and LDAP servers with various DNS schemas. This thesis also describes various schemas for storing DNS data in an LDAP database and analyzes issues related to synchronization and provides solutions how to solve them. The result of this thesis is a proof-of-concept code of synchronization application with recommended settings for the DNS server and the LDAP database, which will be able effectively to synchronize the DNS data.
Description
Citation
BAŠTI, M. Synchronization of DNS Records between LDAP Database and DNS Server [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO