Analýza nejistot měření v plynárenství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce řeší problematiku nejistot v oboru měření průtoku plynu. Zaměřuje se především na vytipování možných zdrojů nejistot s novým prototypem měřidla na energetickou hodnotu plynu, který byl testován přímo na plynovodech na zemní plyn. Výsledky jsou porovnávány na přepočtené hodnoty stávajících objemových měřidel a určena možná nejistota měření pro jednotlivé partnery při distribuci plynu.
This bachelor thesis is tackling measurement uncertainty problems with gas metering. It is specially focusing on a new prototype gross heating value indicator, which was tested directly on the pipeline. This measurement results are compare with standard volumetric flow indicator and determined measurement uncertainty for the distribution partners.
Description
Citation
DOMINIK, J. Analýza nejistot měření v plynárenství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Jiří Tůma, CSc. (předseda) prof.Ing.Tomáš Saloky, CSc. (místopředseda) doc.Ing.Eva Kureková, CSc. (člen) doc.Ing. Lenka Landryová, CSc. (člen) doc.Ing. Jaroslav Šeminský, CSc. (člen) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO