Bezpečnostní systém založený na inteligentních senzorech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je vytvořit návrh bezpečnostního systému na základě inteligentních seznorů a poté systém implementovat. V první části práce jsou popsány principy bezpečnostních systémů, jejich návrhu a implementace. Dále jsou přiblíženy inteligentní senzory, jejich funkce a využití. V další části práce je na základě uvedených principů vytvořen návrh bezpečnostního systému a následně je popsána jeho implementace. Bezpečnostní systém se skládá z lokálního systému, který je integrován do fyzického objektu, a serveru poskytujícího webové rozhraní. Výsledný systém monitoruje své okolí pomocí inteligentních senzorů a reaguje na bezpečnostní incidenty. V rámci webového rozhraní poskytuje přehled aktuálního stavu a historie událostí.
The main target of this bachelor's thesis is to design and implement security system based on intelligent sensors. First part describes basic principles, design and implementation of security systems. Further are explained functions and use of intelligent sensors. The creation of design and implementation process are shown in the next part of the thesis. Security system consists of local system, which is integrated into physical building, and server providing web interface. System monitors its surroundings through intelligent sensors and responds to security incidents. Actual state and events history are available through web interface.
Description
Citation
KUČERA, V. Bezpečnostní systém založený na inteligentních senzorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jaké jsou možnosti notifikace uživatele při incidentu? Je rozdíl při zastřeženém a odstřeženém stavu systému? Při testování systému (str. 42) v práci uvádíte vyšší počet událostí u senzoru detekujícího CO. Čím je to způsobeno? Jakým způsobem je možné modifikovat citlivost takového senzoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO