Návrh mostní konstrukce dálničního mostu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh nové nosné mostní konstrukce v Prešovském kraji, okrese Levoča na území Slovenské republiky. Objekt se nachází na dálnici D 26,5/120, na 13,499 795 kilometru a přemosťuje komunikaci III. třídy - 131-00. Cílem je návrh kolmé konstrukce o čtyřech polích, který je vypracován ve třech různých variantách. První variantou je komorový nosník se šikmými stěnami z dodatečně předpjatého betonu výšky 2,480 m. Druhá varianta je navržena jako dvoutrámový nosník a třetí jako jednotrámový. Pro podrobné posouzení byla vybrána první varianta s délkou přemostění 166,000 m. Výpočet účinků zatížení je proveden počítačovým softwarem Scia Engineer a porovnán s ručním výpočtem podle platných norem. Most je navržen dle mezních stavů včetně zohlednění vlivu výstavby na jeho návrh. Je zpracován statický výpočet, přehledná výkresová dokumentace a vizualizace mostu.
The subject of this bachelo r’s thesis is the design a new supporting bridge construction in Prešovský kraj, district Levoča the territory of Slovak Republic. This object is located on the highway D 26,5/120, at kilometer 13,499 795 and communication of third class – 131-00 bridges. The objective is the design of a perpendicular four-span construction, which is proposed in three variants. The first variant is a chamber girder with inclined walls from post-tensioned concrete height 2,480 m. The second variant is composed of two beamed cross-section and the third variant is composed of one beamed cross-section. For detailed assessment the first variant was chosen with a length of bridging of 166,000 m. The calculation of load effects is done by software Scia Engineer and compared with a manual calculation according to current standards. This bridge is designed according to limit states, construction´s influence on design is taking into consideration. Structural analysis, well arranged drawings and visualization are elaborated in this thesis too.
Description
Citation
LUBEROVÁ, L. Návrh mostní konstrukce dálničního mostu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO