Estakáda přes silnici a inundační území

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem dálničního mostu přes silnici II/434 a inundační území. Z navrhovaných variant byla hlavní nosná konstrukce navržena jako předpjatá dvoutrámová spojitá konstrukce o pěti polích. Zatížení, návrh a posouzení konstrukce bylo řešeno dle platných norem ČSN a EN. Výpočet účinků zatížení je proveden výpočetním programem Scia Engineer 2015. Návrh a posouzení jsou uskutečněny pouze ručním výpočtem. Součástí práce jsou použité podklady, stavební postup, statický výpočet a výkresová dokumentace.
Master’s thesis describes the design of a highway bridge over the road II/434 and inundation territory. There are some studies designed, from which the main structure was designed as a prestressed concrete double-girder bridge with 5 spans. Loading, design and assessment of structure is solved according to applicable standards CSN and EN. Calculate the effects of the load are carried in calculation program Scia Engineer 2015. Design and asses are carried only by the manual calculation. The thesis includes used materials, construction process, statically analysis and drawing documentation.
Description
Citation
ŠŤAVÍK, J. Estakáda přes silnici a inundační území [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO