Stavebně technologický projekt bytového domu v Liberci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vybranými etapami ve výstavbě bytového domu Komenského v Liberci, konkrétně jeho založení a navazující etapu horní hrubé stavby – monolitického železobetonového skeletu. Situačně je stavba zasazena do stávající zástavby architektonicky spolupůsobící se vzrostlou zelení a samotné základové poměry se řadí do mírně složitějších. Cílem bylo vytvořit časový a finanční plán výstavby spolu se situačním řešením stavební výroby ve stísněných podmínkách, stanovující okolní objekty. Skelet je tvořen monolitickými sloupy a deskami, doplněn zděným systémem. Monolitické konstrukce jsou bedněny pomocí systémového bednění Peri. Sloupy typem Quatro, stěny Trio a stropy Multiflex. Stavba je podsklepená, chráněná souvislou izolací proti radonu a spodní vodě. Při zrání betonu je důležité dodržet technologickou pauzu pro dosažení určité předepsané pevnosti. Doba odbednění po technologické pauze je stanovena s ohledem na roční období. Pro typická podlaží je navrženo schéma bednění konstrukcí. U vybraných konstrukcí byl proveden tepelný posudek.
This diploma thesis deal with phase of construction, which is foundation and upper construction of apartment building Komenského in Liberec. Building is situated in built-up and green area. Foundation circumstances is half difficult because of lower water included in soil. In this phase, we use formowork for columns, walls and roof. Used formwork is from Peri company, Quatro, Trio and Multiflex. There is suteren in the house, and because of lower water and high index of radon, we have to protect structure by compact waterproof isolation. This project contains formwork schematics and the time calculation needed to protect concrete until accomplishment. Other task is thermal review of constructions.
Description
Citation
PLACHÝ, J. Stavebně technologický projekt bytového domu v Liberci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Date of acceptance
2017-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO