Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se v úvodu zabývá vlastnostmi betonu a uvádí do problematiky stavebně technického průzkumu. V jednotlivých částech se pak věnuje metodám užívaným k diagnostice stavebních konstrukcí. Blíže se zabývá vybranými metodami, které jsou aplikovány pro detekci ocelové výztuže v železobetonových konstrukcích. Cílem praktické části, v rámci které byly provedeny dva stavební průzkumy železobetonových průmyslových hal, bylo stanovení polohy výztuže u vybraných prvků jeřábové dráhy a také vyhodnocení kvality použitého betonu v konstrukci. Poslední část práce se věnuje statickému posouzení krátké konzoly jeřábové dráhy.
The master´s thesis deals with concrete properties and it introduces problematics of building survey. In each part the study deals with diagnostic methods used for building construction. Then it closely examines selected methods, which are used for recognisability of steel reinforcement in concrete. In the practical part I conducted two engineering surveys of reinforced concrete industrial buildings. The main aims were to identify the position of reinforcement in selected elements of crane runway and to evaluate the quality of used concrete. The last part of thesis is focused on static assessment of short corbel of crane runway.
Description
Citation
FILIPU, M. Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO