Životní cyklus vybraného stavebního díla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této diplomové práci je hlavním cílem zjistit cenu vybraného stavebního díla v průběhu jeho životního cyklu a zhodnotit provozní náklady. Jako zvolený objekt je rodinný řadový dům postaven v roce 1982 jako stavbu typu okál. Teoretická část diplomové práce je věnována odborným pojmům a podrobným informacím týkající se životního cyklu, životnosti, rozpočtu, opotřebení a související problematice. Praktická část zahrnuje položkový rozpočet a samotné ocenění vybraného objektu pomocí softwaru na oceňování. Výsledné hodnoty jednotlivých způsobů ocenění jsou následně porovnány a graficky znázorněny. Dále zde posuzuji reálné provozní náklady vzniklé ve sledovaném období.
In this thesis, the main objective is to determine the price of selected construction project during its life cycle and assess operational costs. As a selected object is a family town house built in 1982 as a building type okal. The theoretical part is devoted to professional concepts and detailed information regarding the lifecycle, durability, budget, and wear-related issues. The practical part includes an itemized budget and the actual award of a selected object by using the software on valuation. The resulting values of individual valuation methods are then compared and graphically displayed. Furthermore I judge the actual operating costs incurred during the period.
Description
Citation
SMEČKOVÁ, V. Životní cyklus vybraného stavebního díla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO