Specifika hydroekologického monitoringu na malých vodních tocích a jeho vylepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou hydroekologického monitoringu vodních toků. HEM - Hydroekologický monitoring je součástí hodnocení stavu vodních toků, což je požadavkem evropské Rámcové směrnice o vodách. Náplní diplomové práce je nejprve zjistit, jaký je stav monitorování hydromorfologické kvality toků v České republice a následný průzkum metodiky HEM. Cílem práce je srovnání se staršími metodikami a možnosti vylepšení praktického provádění monitoringu na malých vodních tocích. Měření i poznatky budou aplikovány na Troubském potoce.
This thesis deals with hydroecological monitoring of watercourses. The HEM – Hydroecological monitoring is part of evaluation of status of watercourses, which is a requirement of the European Water Framework Directive. The content of this thesis is firstly to find out the status monitoring of hydromorphological quality of watercourses in the Czech Republic and a subsequent survey of methodology HEM. The aim of this thesis is comparison with the older methodologies and ways to improve the practical implementation of monitoring on smaller waterways. Measurement and knowledge will be applied to Troubsko creek.
Description
Citation
BENEŠ, J. Specifika hydroekologického monitoringu na malých vodních tocích a jeho vylepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO