Zavěšená půdorysně zakřivená lávka pro pěší

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Ve své diplomové práci jsem vytvořil studii zavěšené půdorysně zakřivené lávky pro pěší. Jako hlavní konstrukční materiál je použit předpjatý železobeton. Závěsy a zábradlí jsou vyrobeny z oceli. Lávka má délku 130,00 m a šířku 3,70 m. Půdorysný tvar konstrukce je tvořen dvěma protisměrnými kružnicovými oblouky. Mostovka je tvořena komorovým nosníkem. Mostovka je jednostranně zavěšená na dvou železobetonových pylonech o výšce 39,00 m. Pylony jsou podporovány závěsy.
In my thesis, I created a study of plan curved cable stayed pedestrian bridge. As the main construction material is used prestressed concrete. Suspenders and railing are made from steel. The footbridge has a length of 130,00 meters and a width of 3,70 meters. The plan shape of the structure is composed of two oposite arches. Bridge deck is made of box girder. The bridge deck is single-side suspended on two concrete pylons with a height of 39,00 m. Pylons are supported by suspender.
Description
Citation
MÜLLER, R. Zavěšená půdorysně zakřivená lávka pro pěší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO