Nadstandardní studentské bydlení v Olomouci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a zpracováním projektové dokumentace studentského bydlení v centru Olomouce. Objekt se nachází v blízkosti vysokých škol a ubytovacích kolejí Univerzity Palackého a je navržen tak, aby doplnil chybějící typ ubytování. Jedná se o pětipodlažní, nepodsklepenou stavbu s plochou střechou ve tvaru písmene L. Konstrukční systém je převážně zděný, pouze část 1.NP je řešena pomocí sloupů a průvlaků. Objekt je rozdělen na 3 stavební celky. Dvě křídla sloužící k ubytování a mají 4 nadzemní podlaží. Spojovací blok má 5 nadzemních podlaží, kde 5. patro tvoří strojovna VZT. Základové konstrukce tvoří betonové pasy a patky pod sloupy. Jižní strana objektu je chráněna před sluncem pomocí slunolamů, na které by v budoucnu mohla být instalována fotovoltaika. Objekt je rozdělen na 3 základní části z hlediska funkčnosti. 1.NP tvoří komerční prostory v jižním bloku a soukromé prostory pro ubytované v bloku východním. 2.-4.NP tvoří poté prostory určené k ubytování studentů. Ubytovací kapacita objektu je 105 osob.
This diploma thesis deals with the processing of project documentation of student housing in the city of Olomouc. The building is located near the university dormitory accommodation of Palacky University. It is designed to complement the missing type of accommodation. Building is a L-shaped five-storey, without a basement and with a flat roof. Structural system is mostly brick, only part of first floor is solved by columns. The building is divided into three building complexes. Two wings for the accommodation have 4 floors. The connector block has five floors, where the 5th floor is only the engine room. Foundation structures are concrete strips and foundation pads. South side of the building is protected from the sun by sunscreens, on which in a future could be installed photovoltaics. The building is divided into three parts in terms of functionality. 1.NP consists of commercial premises in the southern block and private rooms for accommodated in the eastern block. 2nd-4th floor forms spaces designed to accommodate students. Accommodation capacity is 105 people.
Description
Citation
DOHNÁLEK, O. Nadstandardní studentské bydlení v Olomouci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO