Technická zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou tzv. budov s téměř nulovou spotřebou energie.Teoretická část je rozdělena do několika kapitol. Popisuje požadavky platných právních předpisů ČR a EU a zaměřuje se na uplatnění obnovitelných zdrojů energie v těchto budovách. Třetí a poslední část slouží jako podklad pro část experimentu. Výpočtová část aplikuje teoretické znalosti na konkrétním příkladu. Předmětem se stala novostavba bytového domu, do kterého jsou navržena technická zařízení zajišťující požadované vnitřní prostředí. Návrh se týká systému vytápění, větrání, chlazení, přípravy teplé vody a osvětlení. Na konci jsou přiloženy grafické části průkazů energetické náročnosti budov (PENB) a je vyhodnoceno ekonomické a ekologické hledisko. Experiment se zabývá měřením vnitřního mikroklimatu budovy administrativního typu v Brně s ohledem na požadavky platných právních předpisů ČR.
The thesis deals with the issue will be nearly zero energy. The theoretical part is divided into several chapters. Describes the requirements of applicable legislation of the Czech Republic and the EU and the application of renewable energy in these buildings. The third and last part serves as a basis for part of the experiment. Calculation section applies theoretical knowledge into practice. The subject has become a new residential building in which they are designed to ensure the technical equipment required internal environment. The proposal concerns the heating, ventilation, cooling, domestic hot water and lighting. At the end are attached graphic of energy performance certificates (PENB) and evaluated the economic and ecological point of view. The experiment deals with the measurement of the internal microclimate administrative building type in Brno, with regard to the requirements of current legislation of the Czech Republic.
Description
Citation
FIKEJSL, T. Technická zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO