Vytápění s využitím obnovitelných zdrojů energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Ve své diplomové práci se zabývám vytápěním za pomoci obnovitelných zdrojů energie a jejich aplikací v objektu základní školy. Tato práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a je zaměřena na přehled obnovitelných zdrojů energie. Podrobněji se zde věnuji kotlům na biomasu a tepelným čerpadlům. Druhá část obsahuje návrh a porovnání dvou variant zdroje tepla, potřebné výpočty a návrhy. První varianta je tepelné čerpadlo vzduch-voda a druhou variantou je kotel na pelety. Vybraná varianta je podrobněji rozpracována v poslední části. Poslední část obsahuje technické výkresy a technickou zprávu.
My diploma thesis deals with heating with the aid of renewable energy sources and thier application in the building of elementary school. This thesis is devided into three parts. The first part is theoretical and is focused on overview of renewable energy sources. It deals with biomass boilers and heat pumps in detail. The second part of this thesis contains comparison of two variants of heat sources and necessary calculations and designs. The first variant is an air-to-water heat pump and the second one is a pellet boiler. The chosen variant is elaborated in detail in the last part. The last part contains technical drawings and technical report.
Description
Citation
FORNŮSEK, P. Vytápění s využitím obnovitelných zdrojů energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO