Rodinné vinařství VILARO, Velké Bílovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem projektu rodinného vinařství VILARO ve Velkých Bílovicích. Na pozemku se nachází dva objekty. Prvním je penzion s restaurací a druhým je výrobní budova s veřejnou degustační místností. Penzion je řešen ve stádiu návrhu objektu. Výrobní objekt, tedy vinařství, je dále řešeno jako prováděcí projekt. Stavba vinařství leží v mírně svažitém terénu. Objekt je zčásti podsklepen a má jedno nadzemní podlaží. Stavba je atypického tvaru, která je z části zastřešena tříplášťovou pultovou šikmou střechou a z části plochou střechou se stabilizační vrstvou. Hlavním konstrukčním prvkem nosného systému jsou keramické tvárnice, železobetonové stěny, železobetonové desky, železobetonový trámový strop a předpjaté stropní panely Spiroll. Řešený objekt je navržen z typického stavebního materiálu.
This thesis describes the design of a project Family Winery VILARO in Velké Bílovice. It consists of two objects. The first is a guesthouse with a restaurant and the second is a production building with a tasting room. The guesthouse is submitted in the stage of building design. Production facility, a winery, is discussed further as the implementation project. The winery is located in a slightly sloped terrain. It has one partially cellared ground floor. The roof is atypical, one part is sloped triple-coated shed roof, second part is flat with stabilizing layer. The support systém mainly consists of brick blocks, ferroconcrete walls, ferroconcrete boards, ferroconcrete beam ceiling and prestressed concrete ceiling panels Spiroll. The project assumes using of typical building materials.
Description
Citation
ZÁLEŠÁK, R. Rodinné vinařství VILARO, Velké Bílovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO