Posouzení ročního provozu ČOV Dolní Věstonice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením ročního zkušebního provozu čistírny odpadních vod Dolní Věstonice. V teoretické části se zaměřuje na způsoby zneškodňování odpadních vod pro obce o velikosti 2001 – 10 000 EO. Dále jsou uvedeny nejčastější sledované ukazatele, které jsou uváděné v platné legislativě. Praktická část je zaměřena na popis čistírny odpadních vod a hodnocení jejího stavu za dobu zkušebního provozu. Vypočtené parametry objemového a hydraulického zatížení jsou následně porovnány s původním návrhem v projektové dokumentaci. Hodnoty látkového zatížení jsou porovnány s aktuální legislativou o plnění odtokových poměrů. Dále jsou uvedeny vzniklé poruchy a problémy dosavadního provozu. A závěrem je stanovena energetická třída sledované čistírny z hlediska spotřeby elektrické energie.
The thesis deals with the annual assessment of trial operation of the wastewater treatment plant in Dolní Věstonice. Th e theoretical part focuses on ways wastewater services for municipalities sizes 2001 - 10 000 EO. The following are the most frequently observed indicators which are reported in the current legislation. The practical part is focused on describing the wastewater treatment plant and to assess its condition at the time of trial operation. Calculated parameters of volume and hydraulic loads are then compared with the original proposal in the project documentation. The values of substance loads are compared with current legislation on implementation of runoff. Below are caused failures and problems in the prior operation. A conclusion is determined by energy class watched cleaners in terms of energy consumption.
Description
Citation
KOVÁŘ, J. Posouzení ročního provozu ČOV Dolní Věstonice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO