Jazyková škola a mateřská anglická škola v Horních Heršpicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem diplomové práce je projekt školního zařízení, přesněji jazykové školy a mateřské anglické školy. Jedná se novostavbu navrženou na rovinné parcele č. 873/21 v k.ú. Horní Heršpice, v okrajové části města Brna. Jazyková škola je určena pro výúku cizích jazyků, s navrženou celkovou kapacitou 41 studentů. Mateřská škola slouží pro výchovu a vzdělávání dětí předškolního věku a byla navržena celkem pro 40 dětí. Objekt byl navržen obdelníkových tvarů, jako dvoupodlažní, nepodsklepená, zděná budova. Jednotlivé provozy jazykové a mateřské školy byly navrženy s ohledem na minimální křížení. Ve druhém patře byly umístěny pouze kancelářské prostory pro vedení školy. Stavba byla navržena z vápenopískových cihel KM Beta, zateplena certifikovaným systémem ETICS, stropní konstrukce je z keramickobetonových panelů. Střešní konstrukce nad většinou půdorysu tvoří dvouplášťové ploché střechy, dále je navržena jednoplášťová plochá zelená střecha.
The aim of diploma’s thesis is a design od school house, exactly language school and english kindergarten. It’s a new building, designed on a flat plot no.873/21 in cadastre unit Horni Herspice, in a Brno’suburb. The language school is intended to accommodate 41 students. Kindergarten is for education preschool children. Kindergarten is designed for total capacity of 40 children. The building was designed in a rectangular shape without cellar. It is a two-storey masonry system. Both parts of the building were designed so that students and children do not meet. A schoolmaster office is located on the second floor. The building was designed from sand-lime bricks KM Beta. The thermal insulation is made from external thermal insulation composite systems ETICS, floor structure is from ceramic-concrete precast floor slabs. The major part of the flat roof structure is double-layered while the rest is a green single-layer construction.
Description
Citation
VLČEK, P. Jazyková škola a mateřská anglická škola v Horních Heršpicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO