MEZIPROSTOR (MORFOLOGIE NEVIDĚNÉHO)

Abstract
Nosnou myšlenkou mé diplomové práce je pohled do neviditelného světa mikroskopických objektů. Jejich formy a struktury nejsou využívány jako takové, ale jsou jim odebírány a z nich vytvářeny formy nové. S velkou mírou nadsázky, absurdnosti a ilustrativnosti vytvářím nové dimenze světa, který nelze okem ani přístrojem zahlédnout. S využitím kombinace prostorové a současně plošné malby poukazuji na paradox existence prostoru, jak ho lidská bytost vnímá.
The main idea of my diploma work is the view into the invisible world of microscopic objects. Their forms and structures are not used as such, but they are taken out from them and new forms are created from them. With a exaggeration absurdity and illustrating, I create new dimensions of the world that can not be seen by the eye or the device. Using the combination of spatial and also flat painting, I point to the paradox of the existence of space as the human being perceived it.
Description
Citation
STEHLÍKOVÁ, I. MEZIPROSTOR (MORFOLOGIE NEVIDĚNÉHO) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
prof. MgA. Petr Kvíčala (předseda) MgA. Vasil Artamonov (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) PhDr. Kaliopi Chamonikolasová, Ph.D. (člen) Mgr. Lenka Vítková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-05-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO