Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem této architektonicko-urbanistické studie je vytvořit návrh nového přestupního terminálu ve Dvoře Králové nad Labem. Terminál má sdružovat současné autobusové linky a novou vlakovou trať s využitím stávající vlečky, která navazuje na vlakové nádraží ležící zcela na okraji města. Město se současně zabývá problematikou návaznosti vlakové a autobusové dopravy. Přišlo s návrhem prodloužení trati blíže k městu a zároveň přesunutí stávajícího autobusového nádraží na jedno místo. Vznikne tak přímý přestup vlak - autobus. Cílem projektu je však navrhnout nejen dopravní terminál, ale vytvořit nový veřejný prostor s využitím pro obyvatele samotného města.
The subject of this architectural and urban study is to design a new transfer terminal in Dvůr Králové nad Labem. The terminal has to associate the existing bus lines and the new train line using the existing track, which connects to the train station located on the outskirts of the city. At the same time, the town deals with the issue of train and bus services. It came with a proposal to extend the track closer to the city and at the same time move the existing bus station to one place. This creates a direct train-bus transfer. The aim of the project, however, is to design not only the transport terminal, but to create a new public space with the use of the city itself.
Description
Citation
ŠLESINGEROVÁ, V. Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Eva Eichlerová (předseda) Ing. arch. Martin Doležel (člen) Ing. et Ing. Petr Hlavsa, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Kratochvíl (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
2017-05-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO