Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Při navrhování jsem vycházela z přístupů jednotlivých dopravních a pěších provozů směřujících na parcelu. Při analýze pěší dostupnosti vyšlo najevo, že k parcele lze dojít téměř ze všech směrů, tudíž orientace terminálu není jednoznačně předurčená. Ve spojitosti s různorodou okolní zástavbou, která při dnešním stavu nenabízí žádnou atraktivní okolní scénu, jsem se rozhodla obrátit orientaci směrem do středu a vytvořit tak dvůr, který bude propojovat jednotlivé dopravní provozy, umožňovat přístup ze všech koutů parcely a zároveň vytvářet centrální prostor pro návštěvníky terminálu.
During the design process, I used the approaches of individual transport and pedestrian facilities to the plot. When analyzing pedestrian access, it became clear that the parcel can be taken from almost all directions, so the orientation of the terminal is not clearly predetermined. In connection with a diverse surrounding area that at present does not offer any attractive surrounding scene, I decided to turn the orientation towards the center to create a yard that will link individual transport sites, allow access from all corners of the parcel, and create a central area for visitors of terminal.
Description
Citation
ČERNÁ, T. Vlakem do Dvora - Přestupní terminál ve Dvoře Králové nad Labem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Martin Doležel (člen) Ing. et Ing. Petr Hlavsa, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Hora (člen) Ing.arch. MArch Jan Kristek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-05-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO