Systém pro měření teploty, tlaku a vlhkosti ve výrobní hale

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem celkové koncepce distribuovaného systému pro měření teploty, tlaku a vlhkosti, přičemž systém je přizpůsoben pro potřeby výrobní haly přístrojových transformátorů a senzorů společnosti ABB s.r.o. v Brně. Práce se nejprve zabývá definicí požadavků na měřící systém. Následuje průzkum trhu v oblasti senzorů a měřících modulů. Zvolený senzor je poté zabudován do vlastního měřícího modulu, jehož hardwarová a softwarová část je v práci navržena. Poté je věnována pozornost návrhu lokální a vzdálené databáze pro ukládání naměřených hodnot. Mimo to je navržen software pro záznam naměřených hodnot a jejich odesílání do centrální databáze. Komponenty měřícího systému jsou poté v poslední části testovány.
This thesis deals with the design of overall concept of distributed system which is used for temperature, pressure and humidity measurement. The system is adapted to be used in instrument transformers and sensors production hall of ABB s.r.o. Brno. Firstly, the requirements for the measuring system are defined. After that market research focused on sensors and measurement modules is performed. The selected sensor is afterwards built into own measurement module for which hardware and software part is designed. The work continues with design of local and remote database of measured values. Besides, the PC software used for local and remote data storage is designed afterwards. The components of the measurement system are tested in the final part of the thesis.
Description
Citation
KUDERA, T. Systém pro měření teploty, tlaku a vlhkosti ve výrobní hale [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO