Obytný soubor Olšany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Lokalita řešeného území se nachází v Olšanech (okres Vyškov). V rámci obce je území umístěné v okrajové části. Navrhovaný urbanistický návrh vychází z vytvoření tří částí – soukromé vilové části, soukromé chatové části a polo veřejné relaxační části. Území je zastavěno rodinným domem určeným pro správce, vilami, luxusními chatami, komunitním domem a basketbalovým a tenisovým hřištěm. Vily jsou zastoupeny v šesti typech a chaty pouze v jednom. Parkování je zajištěno přímo na soukromých pozemcích nebo na parkovišti v blízkosti komunitního domu. Veškeré stavby v území jsou jednopodlažní s výjimkou rodinného domu pro správce a chat.
The locality is placed in Olšany (near Vyškov). The locality is placed in the marginal part of the village. The concept of the urban area is based on the creation of three sections - private villa section, private chalets section and semi public relaxation section. The territory is built with a family house designed for the complex keeper, villas, luxury chalets, a community house and a basketball and tennis court. The villas are presented in six types and chalets in one type. Parking is provided directly on the private land or in a car park near the community building. All buildings in the area are single-storey with the exception of the family house of the complex keeper and all the chalets.
Description
Citation
KANDRNÁLOVÁ, T. Obytný soubor Olšany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Eva Králová, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Jiří Mikšík (člen) Ing. arch. Zdeněk Pospíšil (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Martin Šikula (člen)
Date of acceptance
2017-05-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO