Virtuální výroba

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje problematice Industry 4.0 se zaměřením na virtuální výrobu a její začlenění do výuky. Cílem práce je shrnout a popsat problematiku Industry 4.0 a vytvořit podklady potřebné pro návrh výuky virtuální výroby. Polemizuje se také o reálném využití virtuální výroby a případné návratnosti pro firmy. Uvedeny jsou i softwary pro virtuální výrobu dostupné na trhu, jejich možnosti a reálné využití. Také obsahuje návrh aplikace pro virtuální výrobu, včetně návodu do laboratorního cvi- čení a využití této aplikace ve výuce. Jsou zde uvedeny i vize dalších cvičení, které by mohly posunout výuku virtuální výroby v ČR dále.
This thesis deals with the Industry 4.0 focusing on virtual manufacturing and its inte- gration into education. The aim of the thesis is to summarize and describe the Industry 4.0, and create necessary materials designed for teaching the virtual manufacturing. There is also a discussion on the real use of the virtual manufacturing and possible economic return for firms. Moreover, software programs for the virtual manufacturing available on the market, their options and their real use are also involved in the thesis. It also includes an application design for virtual manufacturing including laboratory tu- torials and the use of this application in education. There are also suggestions for other exercises that could move the teaching of the virtual manufacturing in the Czech Republic further.
Description
Citation
BENEŠL, T. Virtuální výroba [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO