Spojitá/dávková výroba v prostředí Industry 4.0

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce na téma Spojitá/dávková výroba v prostředí Průmyslu 4.0 se zabývá softwary a principy, které jsou navrženy pro diskrétní výrobu a jejich aplikováním na spojitou a dávkovou výrobu. Nejprve byly popsány funkce a vlastnosti jednotlivých programů pro diskrétní výrobu, poté byly tyto získané poznatky vztažené na výrobu spojitou a dávkovou. Na základě získaných poznatků byl vytvořen program pro zpracování tekutých materiálů pomocí dvou tanků. Tento program je zaměřen na customizaci finálního produktu.
This master’s thesis named Continuous/batch production in environment Industry 4.0 deals with software and principles that are designed for discrete manufacturing and their application to the continuous and batch production. First, the functions and properties of individual programs for discrete manufacturing were descripted, then this acquired knowledge was related to continuous and batch production. On the basis of the gained knowledge, a program for the processing of liquid materials with using two tanks was created. This program is aimed at customizing of the final product.
Description
Citation
RUČKA, P. Spojitá/dávková výroba v prostředí Industry 4.0 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO