Studie využití vodního toku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh malé vodní elektrárny. V prvním kroku je soustředěna na teoretický úvod do oblasti obnovitelných zdrojů elektrické energie, popisuje různé typy vodních elektráren a jejich turbín. Dále se soustředí na výběr vhodné lokality pro stavbu MVE. Návrh strojního zařízení obsahuje především vhodnou turbínu a generátor. V elektrické části, která je dalším krokem, se zabývá vyvedením výkonu z elektrárny a napojením na veřejnou distribuční síť. V poslední části je hodnocena výše investic na realizaci malé vodní elektrárny.
The Bachelor's project deals with a design of the small water power plant. In the first part of project there is a theoretic introduction about renewable energy sources and possibilities to electric energy produce from them, it describes possible types of water-power plants and their turbines. Next part is specialized for the choice of suitable area for building of mentioned small power plant. The design of machinery contains suitable turbine and generator. The electric part of water-power plant and connection to electric grid is also described. The last part values the investment to realization of this power plant.
Description
Citation
GÖRIG, M. Studie využití vodního toku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Žaneta Eleschová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Paar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student odprezentoval svoji bakalářskou práci a odpověděl na položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO