Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Areál VUT na nároží ulic Údolní a Úvoz v Brně se nachází na hranici městské památkové rezervace, na úpatí vilové čtvrti Kraví Hora. Severovýchodnímu nároží ulic Úvoz a Údolní dominují dva objekty bývalých kasáren, propojené nárožním polygonem přízemní budovy bývalého Anatomického ústavu. Cílem návrhu je urbanistické dokomponování areálu VUT pro potřeby FA, FAVU a Kreativního centra, spolu s možností vystavení semestrálních prací a sbírky soch VUT. Přístavba dvou nových objektů jako kolmá ramena ke stávajícím budovám s galerií poskytují dostatečné prostory pro fateliérovou výuku provozně oddělených fakult. Mezi objekty vzniká umělecké náměstí – terasovitě uspořádaný prostor vedoucí ke galerii, se zpevněnými plochami pro exteriérovou tvorbu sloužící také jako výstavní plocha. Díky zpřístupnění veřejnosti se z areálu stává umělecko tvůrčí centum.
Design of an art campus for Faculty of architecture, Faculty of art and a Creative centrum in Brno. Two new objects designed as an extensions to two historical buildings. In the courtyard is created an art space with terraces leading to the gallery.
Description
Citation
ŠEVČÍKOVÁ, V. Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. arch. Alois Nový, CSc. (předseda) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen) Ing. arch. Roman Čerbák (člen) MgA. Ing. arch. Pavel Nasadil (člen) Ing. Klára Nečadová (člen) Ing. arch. Radek Suchánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-05-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO