Stavba v krajině – Winery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Řešené území se nachází v malebné části Jihomoravského kraje v obci Strachotín. Zdejší prostředí přímo vybízí k vytvoření příjemného rekreačního prostoru. Proto jsem na území navrhla objekt vinařství s rekreačním ubytováním ve vinici a vodní muzeum se spirituálním prostorem umístěným vně vodní nádrže. Zastavěné území je navrženo na liniích dvou os. První osa je spojnice historické vinařské vesnice Pouzdřany, s nejvyšším vrcholem Pavlovských vrchů. Na této ose je umístěn objekt vinařství. Druhá osa vychází ze sousední vinařské vesnice Popice a směřuje na vodní nádrž Nové Mlýny střed a na kostel sv. Linharta, který z vody vyčnívá jako pozůstatek zatopené vesnice Mušov. Proto je na ose umístěno vodní muzeum a spirituální místo k zamyšlení. V průsečíku těchto dvou os je navržena rozhledna a hlavní parkovací plocha pro návštěvníky.
The solved territory is situated in the picturesque part of the South Moravian Region in the village of Strachotín. The local environment invites you to create a pleasant holiday space. That's why I designed a winery object with a holiday accommodation in the vineyard and a water museum with a spiritual space inside the water reservoir. The built-up area is designed on two axis lines. The first axis is the connecting line of the historic wine village of Pouzdřany, with the highest peak of the Pavlovské vrchy. There is a vineyard object on this axis. The second axis comes from the neighboring wine village of Popice and heads to the Nove Mlýny water reservoir in the center and to the church of St. Linharta, which protrudes from the water as a remnant of the flooded village of Mušov. That is why a water museum and a spiritual place to think are on the axis. At the intersection of these two axes there is a lookout tower and a main parking area for visitors.
Description
Citation
KOŤOVÁ, M. Stavba v krajině – Winery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. Martina Peřinková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Lúbica Selcová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen)
Date of acceptance
2017-05-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO