Výroba držáku televizoru sdruženým nástrojem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na návrh technologie výroby lišty nástěnného držáku televizoru. Na základě variantního řešení výroby byla jako nejvhodnější varianta výroby ve sdruženém postupovém nástroji. Pro výrobu byla navržena nelegovaná jakostní ocel 11 321.1, s následnou povrchovou úpravou syntetickou nátěrovou hmotou. Z provedených výpočtů byl navržen dvoubodový klikový lis LKDR 200, který svou tvářecí silou a velikostí stolu je dostatečný pro výrobu. Tvářecí nástroje jsou z legované nástrojové oceli 19 436.4, s následným kalením a popouštěním. Součást práce je technicko-ekonomické zhodnocení.
The thesis concerns the layout of manufacture technology of the bracket for TV wall mount. Based on a trade-off study of several technologies, a solution using a compound tool was selected as the most appropriate for given application. Non-alloy quality steel 11 321.1 was selected as a material for the bracket, with a synthetic paint applied as a surface finish. Analysis of manufacturing parameters was conducted, based on which the two-stroke crank press LKDR 200 was selected. Capability of that machine is sufficient in terms of press force and working space. Forming tools are made of high alloy tool steel 19 436.4, heat treated by quenching and annealing. An evaluation of economic aspects is included in the thesis.
Description
Citation
PECINOVÁ, H. Výroba držáku televizoru sdruženým nástrojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka seznámila komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděla dotazy oponenta. Komise dále studentce položila následující otázky: 1. Jaký typ podavače byl použit pro zavádění plechu? 2. Uveďte zdroj materiálových charakteristik materiálu 11 321.1. 3. Charakterizujte ocel 19 436.4, která je použita pro střižníky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO