Konvertor pro příjem digitálních družicových snímků v pásmu L

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Down konvertor je směšovač, který má tři porty. Dva porty jsou vstupní a jeden port výstupní. Na jeden vstupní port je připojen signál, který vysílá meteorologická družice o frekvenci 1,7 GHz tato frekvence spadá do L–pásma ve kterém se vysílají meteorologické snímky. Na druhý vstupní port je připojen lokální oscilátor v tomto případě napěťově řízený oscilátor. Ve výstupním signálu jsou obsaženy součtové a rozdílové produkty, pro down konverzi se logicky využívá rozdílových produktů. Down konverze je využívána abychom data, která jsou vysílaná na vysoké frekvenci, konvertovaly na frekvenci nižší, kterou můžeme dále zpracovávat a následně si data zobrazit na koncovém zařízení.
Down converter is a mixer which have a three ports. Two ports are refered as input ports and one port is ouput. One input port is connected to a signal which is transmited by meteorological satellites at frequency 1,7 GHz this frequency falls within the L–band. Meteorogical images are trasmited in L-band. The second input port is connected to a local oscillator in this case voltage control oscillator. The output signal includes sum and differential products, for down conversion is logically used differential product. Down conversion is used to convert data that are transmitted at high frequency to lower frequency which can be futher processed and then displayed data on the end device.
Description
Citation
BÜRGER, D. Konvertor pro příjem digitálních družicových snímků v pásmu L [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Filip Záplata, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Zvánovec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ján Gamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Doc. Láčík se ptá, proč student navrhoval na dvouch substrátech. Student na otázku odpovídá. Dr. Záplata se ptá na rozdíly mezi použitými substráty. Student odpovídá na otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO