Návrh rádiové části sítě LTE

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem rádiové části systému LTE pomocí programu ICS Designer. Nejprve práce popisuje zpracování signálu ve fyzické vrstvě systému LTE, a to pro downlink a uplink. Následně bylo vytvořeno jednoduché blokové schéma. Další část se zabývá modely šíření signálu v rádiovém prostředí. V poslední části je seznámení se s programem ICS Designer. V této části je pak popsán návrh základnové stanice a ukázka některých simulací. Poslední část je věnována návrhu mobilní sítě v zadané oblasti, její simulace a následné porovnání se stávající mobilní sítí.
The diploma thesis deals with the design of the LTE radio part using the ICS Designer program. First, the work describes the signal processing in the physical layer LTE system, for downlink and uplink. Subsequently, it was made simple block diagram. The next part deals with models of signal propagation in the radio environment. The last part is an introduction to the ICS Designer. This section describes the base station design and demonstration of some simulations. The last part is devoted to the design of the mobile network in the given area, its simulation and subsequent comparison with the existing mobile network.
Description
Citation
TRIBULA, D. Návrh rádiové části sítě LTE [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Na otázku dr. Blumensteina, jak je definovaný SINR, student neodpovídá úplně korektně a zřejmě této veličině nerozumí. Dr. Láčík pokládá otázku, jaké jsou podmínky pro použití modelu, který student použil, student odpovídá nedostatečně. Prof. Hanus se ptá proč nejsou výsledky dle očekávání a vytýká studentovi podcenění náročnosti práce. Dr. Povalač se ptá na očekávané hodnoty propustnosti sítě, studentova odpověď není vyhovující a zřejmě se v tématu příliš neorientuje. Dr. Povalač pokládá studentovi otázku na předpokládanou latenci sítě, na kterou student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO