Výkonové zesilovače v pevné fázi pro pásmo L

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh dvoustupňového zesilovače pracující v pásmu vyhrazeném pro sekundární radary 1090 MHz. Výstupní výkon zesilovače má být 20 W a účinnost zesilovače má být co nejvyšší. Proto je koncový stupeň navržen ve třídě C. Obsahem diplomové práce je teoretický rozbor, simulace parametrů, porovnání simulačních programů Ansys Designer a AWR Microwave Office a návrh jednotlivých stupňů zesilovače a následné porovnání naměřených parametrů se simulacemi.
The goal of this diploma's thesis is to create a design of a two stages amplifier working in a band reserved for the secondary surveillance radar at the frequency of 1090 MHz. Output power of the amplifier should be 20 W and efficiency should be as high as possible. Because of this the second stage is designed in class C. Contents of this diploma's thesis include a theoretical analysis, simulations of the amplifier parameters, comparison of the Ansys Designer and AWR Microwave Office simulation programs and design of both stages of the amplifier, followed by a comparison of the measured parameters with the simulations.
Description
Citation
PECEN, V. Výkonové zesilovače v pevné fázi pro pásmo L [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) Ing. Libor Boleček, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO