Úprava laboratorních odpadních vod obsahujících chrom

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tématem bakalářské práce je úprava laboratorních odpadních vod obsahujících chrom. Práce se zabývá chromem a jeho formami v odpadních vodách z anorganické laboratoře. Snaží se najít správný způsob zkoncentrování chromu a následného snížení jeho koncentrace v odpadu. Na stanovení koncentrace chromu v odpadu je použita spektrofotometrická metoda s difenylkarbazidem. Zkoncentrování chromu probíhá přímým srážením s chloridem barnatým a následující filtrací za normálního tlaku. Další částí je ekonomický efekt úpravy odpadu a porovnání samotného vývozu se zkoncentrováním.
The Bachelor Thesis deals with treatment of laboratory waste water containing chrome. It examines the chrome and its compounds in waste water from inorganic laboratory, trying to concentrate it in the waste water. It uses spectrophotometry with diphenylcarbazide as a method to determine concentration of chromium. To diminish the amount of chromium in waste water, precipitation with barium chloride is used prior to regular pressure filtration. Other part of the Thesis focus on the economic effectiveness of the treatment and its comparison to transport of the waste.
Description
Citation
RIŠA, J. Úprava laboratorních odpadních vod obsahujících chrom [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Dr. Ing. Martin Palou (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Ptáček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student se ve svém vystoupení zabýval prezentací výsledků své bakalářské práce zabývající se odstraněním chromu z odpadních vod. Prezentace měla velmi dobrou grafickou úroveň, nicméně obsahovala velmi málo vlastních výsledků. Relativně omezené znalosti studenta v problematice řešené v bakalářské práci se projevily i v diskusi se členy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO